juni 2012

Alweer 7 maanden... Wat vliegt de tijd! En wat doet ons mannetje het goed.

Zijn ontwikkeling gaat nu met sprongen vooruit. Het begon met rollen in de box naar het zelfstandig zitten. We zijn zo trots! En eten dat Mees doet... Heel goed! Inmiddels lust hij alsnog weer mango. Er zijn eigenlijk geen dingen meer die hij niet lust. Marian maakt nog steeds alles zelf voor Mees. Eén van Mees zijn favorieten is toch nu wel de zelf gemaakte fruit yohurtjes van mama.
Zijn haartjes hebben ook een sprongetje gemaakt. Zijn haartjes beginnen nu echt te groeien :-)
En... Mees heeft 2 prachtig stralende witte voortanden. Hij is hier al lekker mee aan het bijten en happen. Iedere avond poetsen we nu zijn prachtige tandjes.

Ook van het consultatiebureau heeft Mees weer de APK goedgekeurd stempel gekregen. Op vrijdag 22 juni woog Mees 8,6 kg en gaf de meetlat 69 cm aan. Moeten we nog vermelden dat we trots zijn op onze Mees :-) ???

mei 2012

Weer een mijlpaal bereikt... Mees is een half jaar geworden.
Tot 6 maanden heeft Mees volledige borstvoeding gekregen. Het advies van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) om dit tot 6 maanden te doen zonder bijvoeding om kinderen de beste start te geven. Nou we hebben het volgehouden. En na 6 maanden mochten we dan eindelijk beginnen met de hapjes. Zowel fruit als groente gaan er goed in.
Van sommige groente wordt Mees helemaal enthousiast. We koken zelf voor Mees. Allerlei gerechten worden geprobeerd. Eigenlijk zijn we nog maar 1 ding tegen gekomen waar Mees geen fan van is en dat is mango. Typisch want papa en mama lusten het zeker wel. Misschien komt het nog. Naast de groente en fruit eet Mees al een beetje pap (borstvoeding aangemaakt met rijstebloem), een broodkorstje, craquotte cracker (erg favoriet!), soepstengels en rijstwafels.

Het gewicht van Mees heeft bij controle op het consultatieburo de 8 kilo gepasseerd. Dat is ook wel te voelen hahaha!! Het consultatieburo was erg tevreden over Mees. Eind juni gaan we weer op controle.

februari 2012

Mees heeft op 27 januari en op 24 februari zijn tweede en derde entingen gehad. Vooral van de laatste had hij weinig last.
Hij was bij beide bezoeken aan het consultatiebureau weer "goed gekeurd" :-) Dat is natuurlijk weer goed nieuws!
Ze vinden Mees erg krachtig in zijn spieren. We hoeven pas weer in mei terug naar het consultatiebureau. De laatste meting gaf op de weegschaal het mooie getal 7140 kg aan en qua lengte is Mees 66 cm.
Dit is net boven de middelijn van de grafiek. En dat allemaal nog steeds op volledige borstvoeding. Papa, mama, het consultatiebureau maar vooral Mees is hier erg blij mee.

Hij heeft het buikliggen ontdekt en kan dit minuten volhouden. Goed he?! Ook wil hij weinig meer op schoot zitten. Op schoot staan is nu zijn hobby. En als hij wil zitten dan kan hij heel stevig al zelf zitten. Dit belooft wat :-)

Mees is voor het eerst naar babyzwemmen geweest. Dit vindt hij helemaal geweldig! De eerste les was hij halverwege de les te moe geworden en zijn we gestopt. De tweede les ging dit al beter. Het is natuurlijk ook heel wat voor zo'n kleine grote man. Bij het babyzwemmen worden er liedjes gezongen in met de baby's gespeeld in het water. Dat varieert van het nadoen van een "bommetje" in het water tot en met het "rugzwemmen". Ook gaan ze kort kopje onder samen met mama. Dit laatste vindt Mees helemaal niet eng.

Mees heeft ook recent zijn stem ontdekt. Hij gebruikt zijn stem steeds vaker en "kletst" honderd uit. Hij herkent ook duidelijk papa en mama.
Het is een heerlijk tevreden manneke.

Op naar de vierde maand!!!

En het is bijna een jaar geleden dat de zwangerschapstest 2 streepjes toonde :-)

We hebben er weer veel nieuwe foto's opgezet (oa. van het babyzwemmen).

6 januari2012

Eindelijk weer een update. Jullie hebben lang moeten wachten :-(

Op de site treffen jullie een nieuwe pagina namelijk de foto's tot en met maand 2. We zijn nog steeds bezig met alle foto's (en dat zijn er veel) die we hebben gemaakt. Zo zullen we ook binnenkort een pagina inrichten met foto's van al het bezoek dat Mees heeft gekregen. De invulling volgt binnenkort.

Met Mees gaat alles SUPER!!! Hij woog op de leeftijd van precies 9 weken 5740 gram. Daarmee is hij nu bijna 2,5 kilo boven zijn geboortegewicht.

Op 23 december heeft Mees voor de eerste keer zijn entingen gehad. Er is per ongeluk in zijn spier geprikt waardoor hij heel erg moest huilen. Zo zielig.... Ook krijg hij later op de dag wat koorts. Daar waren we voor gewaarschuwd dus we hadden zetpilletjes gehaald.

Mees heeft ook voor het eerst ons een schitterende glimlach geschonken. Een smile van oor tot oor. De eer van dit debuut ging naar papa. Die was daar op zijn buurt weer heel erg trots op :-)

Speciaal...

Op 28 november 2011 waren we 12,5 jaar getrouwd. Speciaal voor dit heugelijke feit en het feit dat we al 20 jaar samen zijn heeft papa Norbert een filmpje gemaakt met een diashow van diverse foto's van "onze 20 jaar samen". Voor wie het leuk vindt, je kunt ze vinden via onderstaande links!

Deel 1 20 jaar samen
Deel 2 20 jaar samen

22 november 2011

Ook de pagina's "foto's geboorte" en "foto's week 1+2" zijn nu gevuld. Veel kijkplezier!

Langzaam aan zal de website steeds meer en meer gevuld worden. So stay tuned :-)

Met Mees gaat alles super. De hielprik gaf geen bijzonderheden en ook voor de gehoortest is Mees geslaagd! Over anderhalve week wordt Mees voor het eerst verwacht op Consultatiebureau. De eerste keer, het intake gesprek, heeft vorige week bij ons thuis plaats gevonden. Mees groeit goed. Volgens een aantal mensen is dit wel te zien aan zijn bolle toet. We zien het ook wel terug in zijn gewicht hoor. Is het dan toch slagroom wat Mees van Marian krijgt :-)2 november 2011... Mees is geboren!!!

Vanaf nu heet Pixel geen Pixel meer maar Mees.

Op 2 november 2011 is, om 00.38 uur, de liefde van ons leven geboren... Mees!
Volluit Mees Norbert van der Harst genaamd.

We zijn bezig de website helemaal om te zetten. Daar zit nogal wat werk in dus de site is nog even "under construction".

Het geboortekaartje van Mees!

25 oktober 2011

Een nieuwe buikfoto van 8,5 maand zwangerschap (38 wkn). Dit bleek achteraf de laatste buikfoto te zijn. Onze Mees is op 2 november, 39 wkn + 1 dag, geboren.

19 oktober 2011

Eindelijk weer een update :-)

Marian is nu 37 weken zwanger en alles gaat nog goed. Ook met Pixel gaat alles goed. Hij groeit goed. Dat is wel aan de buikfoto's te zien.
Vanaf vorige week is het zwangerschapsverlof ingegaan. En dat bevalt prima!
Alles is er klaar voor. De lakentjes, speciaal door Marian gemaakt, zijn klaar en liggen op het bedje. We zullen binnenkort een foto maken van het resultaat :-) Alle kleertjes, lakentjes, luiers etc zijn allemaal gewassen en gestreken.

Op donderdag 13 oktober heeft de kraamzorg het intakegesprek gedaan bij ons thuis. We hadden netjes het lijstje afgewerkt en ervoor gezorgd dat alles in huis was. De dame van de kraamzorg vond dat we alles goed op orde hadden en had geen opmerkingen. Geslaagd dus!
Op deze donderdag is ook de laatste les (voor de bevalling) geweest van de Zwanger Fit cursus. Jammer... :-(

Ook het controle bezoek bij de verloskundige is prima gegaan. Geen problemen of bijzonderheden. In gewicht is er niet zo heel veel meer bijgekomen. In totaal nu 12 kg en dat is volgens de verloskundig prima. Volgende week weer op controle en dan zullen de controles wekelijks plaatsvinden.

Binnenkort weer een snelle update van de website. Binnenkort is de buikfoto van 8,5 mnd aan de beurt. So stay tuned!!!

19 september 2011

Alweer een nieuwe buikfoto. De afgelopen 2 weken is Marian 1 kilo gegroeid. Daarmee is ze totaal 10 kilo aangekomen. Wel goed voor 33 wkn.

Volgende week weer een afspraak bij de verloskundige. Ondertussen is Pixel ontzettend druk in de weer. Zelf zijn hik is goed te voelen. En gelukkig maar!

6 september 2011

Vandaag voor controle geweest bij de verloskundige. Alles was oke! In gewicht is Marian niet zo gegroeid maar Pixel wel :-) Niets om ons zorgen om te maken volgens de verloskundige.

Ook een Anti D prik gekregen ivm de afwijkende resusfactor in het bloed van Pixel t.o.v. zijn mamma. Marian heeft resus factor negatief en Norbert heeft resus factor positief. Na een bloedonderzoek is gebleken dat Pixel resus positief is. Alweer iets waarin Pixel op zijn vader lijkt :-)
Een prikje is nodig om te voorkomen dat Marian antistoffen gaat maken tegen Pixel.

Ook hebben we met de verloskundige het "geboorteplan" doorgenomen. Hierin is met name besproken waar we willen bevalling en is er gesproken over pijnbestrijding.


Verder was alles oke volgens de verloskundige.

25 augustus 2011

Vandaag hebben we in het echocentrum Het Pallet de 30 wkn echo gehad. Deze was met name bedoelt om de groei van Pixel te beoordelen en om naar de ligging van de placenta te kijken.

De placenta lag niet meer aan de voorzijde. Dus een keizersnede is om reden van de placenta in iedergeval niet nodig.

Ook was Pixel mooi gegroeid. Hij woog op 25 augustus iets meer dan 1400 gram. Aan de hand van dit gewicht schat men dat hij een gewicht van 7 pond bij geboorte zal hebben. Bij de echo is ook gekeken naar de werking van de nieren. Deze bleken ook in orde.

Wederom goed nieuws dus! Deze keer geen echo foto's. Hoe groter Pixel wordt hoe minder "mooi en duidelijk" de echofoto's worden.

21 augustus 2011

We hebben weer nieuwe buikfoto's geplaatst. Omdat het in maand 6 nu wel heel erg hard ging hebben we niet alleen een foto gemaakt met6 maanden maar nu ook met 6,5 maand.

We zitten nu in het laatste trimester. Spannend! Pixel is een bewegelijk kindje en dat is soms goed aan de buitenkant te zien :-)
Op 25 augustus krijgen we onze Pixel weer even te zien ivm een echo voor de voorliggende placenta. Wordt vervolgd dus....

25 juli 2011 deel 2

Maandag 25 juli 2011

Vanavond hebben we een 3D echo gehad. Onze Pixel wilde zich niet heel goed laten zien. Hij lag veel met zijn knuistjes langs zijn gezichtje. Maar in de beelden die we hebben kunnen zien lijkt Pixel wel heel erg op pappa. Ook oma Ineke vond direct dat de kleine Pixel nu al op pappa leek.
Grappig was dat Pixel met deze houding al helemaal de houding van pappa overgenomen heeft.

25 juli 2011 deel 1

Maandag 25 juli 2011

De babykamer is bezorgd. Wat een mooie kamer en SUPER degelijk. Het is heel bijzonder dat de meubels nu in de babykamer staan. Na weken van wachten tot de meubels geleverd werden is de kamer dan nu echt ingericht. Op wat accesoires na is de kamer nu af :-)

Zo langzamerhand kunnen we steeds meer zaken van ons "to do" lijstje afstrepen.

20 juni 2011

Vandaag hebben we de 20 echo, de SEO test, gehad. Dit is ook weer een belangrijke echo. Bij deze echo wordt het kindje helemaal opgemeten, nagekeken en bestudeerd op mogelijke afwijkingen in diverse organen.
Met onze Pixel was alles oke. De echoscopist vond dat Pixel lange boven benen en een goed gevulde maag had. Nou die lange bovenbenen heeft hij in ieder geval niet van zijn mamma.

De hoeveelheid vruchtwater was prima in orde. Alleen lag de placenta nog centimeters te laag. Op zich is dat niet zorgwekkend. Bij ca. 98 % van de vrouwen stijgt deze in de zwangerschap nog wel. Wanneer dit niet gebeurt dan kan een keizersnede het gevolg zijn. En zoals een beroemde voetballer ooit zei "aan ieder nadeel kleeft een voordeel"... We mogen nu nog wel met 30 weken terug voor een extra controle echo voor de placenta. Kunnen we nog een keer genieten van onze Pixel.

27 mei 2011

Vrijdag 27 mei 2011

De pretecho bij echo centrum Papendrecht heeft uitgewezen dat wij in blijde verwachting zijn van een jongen!!!
Direct hebben we natuurlijk een pare stoere jongenskleertjes gekocht :-)

28 april 2011

Op donderdag 28 april hebben we de combinatietest gehad in Echocentrum Het Pallet te Dordrecht.

De combinatietest wordt gedaan bij 12 weken en is, zoals de naam al zegt, een combinatie van een echo (nekplooimeting) en een bloedtest. Deze test is vrijwillig en biedt de mogelijkheid om te onderzoeken of er een kans is op een kindje met Down Syndroom.

Bij de meting van de nekplooi van ons kindje was deze mooi binnen de maximale dikte. Nu is het wachten nog op de uitslagen van het bloedonderzoek.
Deze uitslagen zullen ca. een week op zich laten wachten. Spannend dus!

5 maart 2011Twee streepjes... Zwanger!!! We zijn in blijde verwachting!!!